Theme Preview Rss

Εδώ Τόκυο: "Japan Rules"!

Το να βρίσκεσαι στο Τόκυο  είναι συναρπαστικό, πραγματικά θα απολαύσετε τον χρόνο σε αυτή την πόλη. Είναι μια ευκαιρία να ανανεώσετε την εικόνα σας για την μόδα.
Το shopping  στο Τόκυο είναι μια πραγματικά απολαυστική εμπειρία, ακόμα και για κάποιον που είναι πολύ πιο ογκώδης από τον απλό Γιαπωνέζο. Φυσικά είσαι ‘a big guy in a big city’… Έτσι δεν μπορείς να βρεις ρούχα που να ξεπερνούν το μέγεθος large, παρ’ όλα αυτά μπορείς να περάσεις υπέροχα ερευνώντας την διαφορετικότητα της αγοράς. Η Ιαπωνία μοιάζει να πάσχει από μια μορφή σχιζοφρένειας στην μόδα. Από την μια μεριά υπάρχουν οι μίνιμαλ γραμμές για τους πιο εκλεπτυσμένους τύπους. Από την άλλη φανταχτερά χρώματα, ganguro, τεράστια γυαλιά, αισθητική εμπνευσμένη από το punk, υπερβολικά ξεβαμμένα jeans, άνθρωποι ντυμένοι μέσα στο καρό και κορίτσια με εμφάνιση μαθητριούλας. Πάραυτα πιστεύω όμως ότι οι Γιαπωνέζοι έχουν πολύ μεγαλύτερη παράδοση στην μόδα ακόμα και από εμάς, αλλά και από πολλούς Δυτικοευρωπαίους. Το καταλαβαίνεις με το που προσγειωθείς στο Ελ. Βενιζέλος (που πάς ρε Άγγλε με το πέδιλο και την κάλτσα;).
Γνωρίζοντας πως είναι από το πιο ακριβό μέρος στον κόσμο, έρχεσαι στο Τόκυο με πολύ χρήμα στο πορτοφόλι. Συγνώμη για της κυρίες, αλλά η Louis Vouitton των 2000€ δεν είναι στις προτεραιότητες μου.  Υπάρχουν μέρη που μπορείς να ψωνίσεις υπέροχα πράγματα σε πολύ καλές τιμές, όπως και μπορείς να φας «τζαμπαντάν». Μπορεί να γυρίζεις για ώρες στο Harajuku και τελικά να ψωνίσεις από ένα καταστηματάκι σε διπλανή περιοχή.
Κι επειδή μιλούσαμε για προτεραιότητες και μέσα σ’ αυτές είναι και τα t-shirt ας πούμε τι βρήκαν τα Junkies εκεί. Φυσικά βρήκαμε τα αγαπημένα, μας ανατολίτικα, Graniph αλλά δυστυχώς αφού τα νουμεράκια πήγαιναν μέχρι το L με το ζόρι, τυχερός αποδέκτης του t-shirt ήταν ένα φιλαράκι μου. Αφού διάλεξα το μπλουζάκι  έπρεπε να εξηγήσω στην πωλήτρια, ότι δεν είχα σκοπό να μπω στο πλύσιμο. Εννοείται πως ψάξαμε και για το A bathing ape, επίσης αγαπημένη μπράντα. Μετά αρκετά πραγματάκια θα βρείτε και στο UNICLO, που είναι και πιο γνωστό στην Ευρώπη. Αν πάτε προετοιμασμένοι και ψαγμένοι, εννοώ έχοντας διευθύνσεις  και λοιπά στοιχεία, θα βρείτε υπέροχα ρούχα.
Ξεχάσαμε να αναφέρουμε για την τρέλα με τα καπέλα, υπάρχουν τεράστια καταστήματα που κάνουν απλά αυτή την δουλειά. Αν άνοιγε τέτοιο κατάστημα στην Ελλάδα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το κοιτάγαμε με μισό μάτι και θα λέγαμε «που πάει αυτός»! Οι Γιαπωνέζοι είναι Hat Junkies!
Πέρα από τα ρούχα μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Akihabara, τον ναό της τεχνολογίας.
Αυτά τα ολίγα από Τόκυο, ελπίζω να σας κινήσαμε το ενδιαφέρον και να ψαχτείτε λίγο για μπλουζάκια Ιαπωνικής αισθητικής.

0 μας κουτσομπόλεψαν:

Δημοσίευση σχολίου

Δώστε μας 5 αστέρια στην λίστα tshirtblo.gs!

Vote for me on t-shirtblo.gs
 
Thumbnails powered by Thumbshots