Theme Preview Rss

Αγοράζετε T-shirt στο Internet

Πόσο άνετα νιώθετε όταν αγοράζετε t-shirt on-line; Πολλοί από αυτούς που γνωρίζω τρομάζουν στην ιδέα του να αγοράσουν ένα μπλουζάκι μέσω διαδικτύου. Αν και εσείς είστε από αυτούς, θα σας έλεγα ότι μια δοκιμή θα σας πείσει καθώς εγώ το κάνω πολύ συχνά. Τα junkies είναι εδώ για εσάς για να σας συμβουλέψουν τι να προσέξετε αγοράζοντας on-line.

Κανόνας Νο.1: Το Website
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δείτε είναι το website. Μοιάζει να είναι φιλικό, φιλόξενο και ασφαλές; Αυτό είναι ένα πρόβλημα για τις εταιρίες με τα t-shirt. Έχοντας προϊόντα τα οποία είναι λίγο πιο εκκεντρικά δεν μπορείς να έχεις την ίδια εικόνα με το να έμπαινες στο site της ZARA. Σίγουρα δεν υπάρχει καθορισμένος κανόνας για να χαρακτηρίσεις μια ιστοσελίδα ασφαλή ή αναξιόπιστη, παρόλα αυτά πιστεύω ότι οι ιστοσελίδες που ενδιαφέρονται για το e-shop τους και τους πελάτες φαίνονται. Δεν έχετε δυσκολία να το καταλάβετε.
Ένας καλός τρόπος για να μάθετε πληροφορίες είναι να ρωτήσετε στο facebook και το twitter.
Πάντως θα σας συμβούλευα αν το περιβάλλον της ιστοσελίδας δε σας κάνει κλικ από την αρχή μην το κουράζετε.

Κανόνας Νο.2: Ποιότητα των T-shirt.
Η μεγαλύτερη δυσκολία στο να ψωνίσουμε έτσι είναι να δούμε αν το μπλουζάκι μας ταιριάζει απόλυτα. Ένας πολύ καλός τρόπος για να την ξεπεράσουμε, είναι να  ψωνίσουμε από εκεί που μας πληροφορούν καλύτερα για το ποιές μάρκες ρούχων χρησιμοποιούνε. Το καλύτερο βέβαια είναι να υπάρχει στην ιστοσελίδα και πλήρης περιγραφή του προϊόντος. Ε, τώρα άμα δε ξέρετε τις μάρκες just Google it.
Εμείς προτείνουμε: Sol’s, American Apparel, Alternative Apparel, Alstyle, Anvil 980 Tees. 

Κανόνας Νο.3: Εικόνες Προϊόντων.
Υπάρχουν τρεις τρόποι που παρουσιάζονται τα προϊόντα. Σαν καρτούν, ο φωτορεαλιστικός τρόπος και οι φωτογραφίες.
Καρτούν: Παρουσιάζεται ένα t-shirt σε σκίτσο και από πάνω η στάμπα χωρίς καμιά επεξεργασία. Αυτό κραυγάζει πως η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για το πώς παρουσιάζονται τα προϊόντα της. Ακόμα χειρότερα μπορεί να μην έχουν καν το μπλουζάκι που πάνε να σου πουλήσουν. Δε θα ψώνιζα ποτέ από εκεί.
Φωτορεαλιστικός τρόπος: Τα σχέδια παρουσιάζονται σε πραγματικές εικόνες από μπλουζάκια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τυπωμένα πάνω σε αυτά. Αν μάλιστα σπαταληθεί αρκετός χρόνος γίνεται καλή δουλειά και μπορεί να σε πείσει η εταιρεία ότι είναι πραγματική φωτογραφία. Είναι τρόπος που υιοθετούν εταιρείες με χαμηλό budget στο marketing.
Φωτογραφία: Είναι ο καλύτερος τρόπος παρουσίασης αλλά και ο μόνος που σου δείχνει πως μοιάζει το t-shirt στην πραγματικότητα. Προσοχή όμως μην εξαπατηθείτε από το πώς το t-shirt ταιριάζει πάνω στο μοντέλο. Είναι επίσης ένα δείγμα ότι η εταιρεία ξοδεύει αρκετά χρήματα στην παρουσίαση των προϊόντων της.





 
Κανόνας Νο.4: Τιμές και Προσφορές
Πολύ σημαντικό ρόλο φαντάζομαι παίζει για εσάς και η τιμή. Δε θα δίνατε τουλάχιστον στην πρώτη σας επαφή με ένα κατάστημα 50€ για t-shirt. Η δική μου συμβουλή είναι να δώσετε από 17€  έως 27€. Παραπάνω δεν νομίζω ότι αξίζει αλλά και παρακάτω μπορεί να πέσετε θύμα εξαπάτησης. Πολλές προσφορές υπάρχουν κατά διαστήματα σε διάφορα καταστήματα. Παρακολουθήστε τις και αγοράστε την στιγμή που πρέπει.  Προσοχή όμως, να δώσετε σημασία στα κείμενα που συνοδεύουν την προσφορά ώστε να μην κρύβουν τίποτα από πίσω.

Κανόνας Νο.5: Κόστος Μεταφοράς
Φαντάζεστε να έχετε ετοιμάσει την παραγγελία σας, να έχετε βγάλει την πιστωτική από το πορτοφόλι σας και ξαφνικά.... Εκεί που είστε έτοιμοι να κάνετε κλικ βλέπετε ότι το κόστος μεταφοράς είναι  μεγαλύτερο από την τιμή του προϊόντος. Σοκ; Εκμεταλλευτείτε οποιαδήποτε προσφορά για δωρεάν μεταφορά ή αν δε μπορείτε να βρείτε κάτι τέτοιο μην πληρώσετε παραπάνω από 25% της αξίας του t-shirt για αυτό το σκοπό.

Κανόνας Νο.6: Χρόνος αποστολής
Δεν πιστεύω να αγοράσετε t-shirt της αγαπημένης σας μπάντας που έχει συναυλία σε τρείς μέρες και να το πάρετε δυο βδομάδες μετά. Ελέγξτε αν αναφέρεται στην ιστοσελίδα ο χρόνος παράδοσης και αν σας εξασφαλίζουν σε τυχόν καθυστέρηση. Πολύ σημαντικό είναι να σας ενημερώνει η εταιρεία που βρίσκεται το πακέτο σας ανα πάσα στιγμή. Οι σοβαρές εταιρείες το κάνουν. Σύμφωνα  με την εμπειρία μας 3-5 μέρες είναι ένας καλός χρόνος.

Κανόνας Νο.7: Ποιότητα εκτύπωσης
Η ποιότητα εκτύπωσης είναι πού σημαντική καθώς δε θες να έρθει ένα δέμα με ένα μπλουζάκι που δεν διπλώνεται λόγω της στάμπας. Καλό είναι να ψάξετε την ιστοσελίδα αν υπάρχουν πληροφορίες για τα είδη εκτύπωσης. Τα υδροδιαλυτά χρώματα είναι άκρως άνετα και δεν αισθάνεστε καν την στάμπα. Με την πλαστιζόλη μπορεί να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά εξαρτάται πάρα πολύ από το ποιος την εκτυπώνει. Μια πολύ όμορφη και ανθεκτική μορφή εκτύπωσης είναι το βινύλιο το οποίο χρησιμοποιείται σε εντελώς customized καταστάσεις. Πρόκειται να ένα λίγο πιο χοντρό υλικό, γι’ αυτό προσέξτε να χρησιμοποιούνται αυτά της εταιρείας chemica που είναι τα πιο λεπτά και ανθεκτικά.

Κανόνας Νο.8: Πολιτική επιστροφών
Προσέξτε να δείτε αν η ιστοσελίδα έχει πολιτική επιστροφών. Οι περισσότερες εταιρείες έχουν ακόμα κι αν δεν φαίνεται. Μπείτε στον κόπο να στείλετε ένα e-mail ή να πάρετε ένα τηλέφωνο για να ενημερωθείτε.
Κλείνοντας σας λέω ότι η εμπειρία σας από αγορές on-line γενικότερα μπορεί να είναι υπέροχη ή ακόμα και απογοητευτική. Γι’ αυτό λοιπόν ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές αλλά και το ένστικτό σας και απολαύστε τις.

0 μας κουτσομπόλεψαν:

Δημοσίευση σχολίου

Δώστε μας 5 αστέρια στην λίστα tshirtblo.gs!

Vote for me on t-shirtblo.gs
 
Thumbnails powered by Thumbshots