Theme Preview Rss

Νέα διάσταση με τα Lumalive!


Η Philips Lumalive  είναι μια τεχνολογία που ενσωματώνει  LED’s στα υφάσματα. Αυτό σημαίνει t-shirt που πραγματικά λάμπουν. Εν ολίγοις η οθόνη της τηλεόρασης πάνω σας! Η τεχνολογία χρησιμοποιείται προς το παρόν για προωθητικούς σκοπούς αλλά πάντα θα ελπίζουμε να έρθει και στην μαζική παραγωγή. Για δεκαετίες, οι ερευνητές συναρπάζονται από την ιδέα του να κάνουν μια μίξη της ηλεκτρονικής και των υφασμάτων. Η Philips (ευτυχώς δεν είναι η Siemens να με κατηγορείτε ότι λαδώνομαι από πάνω) τα κατάφερε! Τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν κατέληξαν στη δημιουργία t-shirt με δική τους λάμψη και χρώμα. Το ύφασμα τους, το Lumalive ενσωματώνει μια σειρά εύκαμπτων μικροκυκλωμάτων που εκπέμπουν φως, τα οποία επιτρέπουν στο ύφασμα να αναπαράγει μια γραφική παράσταση, ένα κείμενο, η ένα κινούμενο σχέδιο και μάλιστα χωρίς να χάσει την εφαρμογή του.
Αυτό ενέπνευσε μια μικρή ομάδα για να ενσωματώσει τα LEDs στα t-shirt της και να κάνει μια επίδειξη στην  IFA στο Βερολίνο το 2006. Το αποτέλεσμα ήταν ένα βίντεο εξαιρετικά δημοφιλές στο YouTube, με εκατομμύρια προβολές. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα μεγάλα κεφάλια της Philips ενθουσιάστηκαν  και χρηματοδότησαν την ίδρυση μιας νέας επιχειρησιακής μονάδας. Αυτή η επιχειρησιακή μονάδα επιφορτίστηκε με την έρευνα των εμπορικών και τεχνολογικών εφαρμογών, πάνω στα υφάσματα και με την προετοιμασία μιας μελλοντικής επιχείρησης γύρω από αυτήν την ιδέα. Η Philips Lumalive ήταν έτοιμη να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά την 1 Ιουλίου 2007 και είχε γρήγορα την πρώτη εμπορική επιτυχία της. Ο πρώτος πελάτης ήταν η Boost Products που τα χρησιμοποίησε για προωθητικούς σκοπούς σε πολυάριθμα γεγονότα σε όλη την υδρόγειο. Το 2010 η τεχνολογία έχει γίνει πλέον γνωστή.



Ένας από τους τελευταίους πελάτες της Lumalive ήταν ο Michael Jackson, ο οποίος για την περιοδεία του This is it που δεν έγινε ποτέ, είχε σχεδιάσει ένα interactive κουστούμι για να συνοδέψει την χορογραφία του ‘Billy Jean’.
Ας ελπίσουμε ότι σε λίγα χρόνια αντί να τυπώνουμε το δικό μας t-shirt απλά θα το προγραμματίζουμε κι έτσι κάθε μέρα το αγαπημένο μας ρούχο θα έχει και διαφορετικό χρώμα, ή μάλλον γιατί όχι και κάθε λεπτό. Εκτός βέβαια του ότι θα μπορούμε να του αλλάζουμε χρώμα θα χρειαζόμαστε και μικρότερο χώρο αποθήκευσης, μιας και ένα t-shirt στο μέλλον θα πιάνει λίγα MB χώρο. Τέρμα πια οι καυγάδες για το ποιος χρειάζεται περισσότερο χώρο στην ντουλάπα…

1 μας κουτσομπόλεψαν:

Romeo είπε...

Unbielievable!

Δημοσίευση σχολίου

Δώστε μας 5 αστέρια στην λίστα tshirtblo.gs!

Vote for me on t-shirtblo.gs
 
Thumbnails powered by Thumbshots